PRAĆENJE I MONITORING

Paketi mogu preći hiljade kilometara sofisticiranom globalnom mrežom DHL-a da bi stigli do svojih odredišta. DHL mreža čini sve što može kako bi osigurala da se paketi uvek isporuče na vreme, u odličnom i ispravnom stanju.

Pakovanje sadržaja sa brižnom pažnjom u odgovarajuće kutije pomaže da pošiljke budu sigurne i netaknute tokom transporta.

Dokumena, Rezervni delovi, Trgovački uzorci, Proizvodi i Robe

Sugerišemo da sve vrste Dokumenata i Proizvoda pakujete u standardne veličine: Koverte i Kutije: Koverte i Kutije – BOXes.

Namenjeno Odredište

Kad pratim svoje međunarodne pošiljke DHL Express-a, zašto se ponekad dešava da se dobiju informacije o pošiljci koja ne ide na svoje odredište?
DHL iz operativnih razloga periodično reciklira brojeve pošiljki – AWB. Povremeno to rezultuje time da informacije u našem sistemu budu istovremeno za dve pošiljke koje putuju pod istim AWB brojem. DHL naporno radi na uklanjanju tih pojava, međutim, u međuvremenu budite sigurni da će, iako ove informacije mogu biti zbunjujuće, vaša fizička pošiljka biti usmerena na ispravno odredište i primiti istu pažnju kao i svaka druga pošiljka u našoj mreži.

Praćenje Pošiljki

Pratili smo pošiljku i obavešteni smo da je potrebno kontaktirati DHL. Zašto ?

To se obično događa ako informacije koje imamo nisu dovoljne za praćenje pošiljkes. Adresa je možda netačna i tražićemo pojašnjenja ili će biti potrebne dodatne informacije. Stvar se može rešiti vrlo brzo kontaktiranjem Službe za korisnike na Viber & WhatsApp: +381 652 652 381

Različite Adrese

Rezultati praćenja pokazuju da naša pošiljka ide u drugi grad ili grad koji je prvobitno upućen. Zašto ?

Adresa Preuzimanja i Isporuke prikazane na DHL Express portalu za praćenje baziraju se na odredišnim destinacijama koje sadrži Servis sistem.

Budite sigurni da se vaša pošiljka isporučuje na odredište koje ste uneli prilikom naručivanja i slanja pošiljke.

Ažuriarni Carinski Status

Naša pošiljka pokazuje „Ažurirani Carinski Status“, iako je pošiljka tek napustila zemlju. Što to znači?

Ovaj status pokazuje napomenu prilikom obrade i dobijanja odobrenja od strane odredišta. Kliknite na Dodatne pojedinosti (+) da biste otvorili i videli dodatne informacije koje su na raspolaganju. Ova kontrolna tsčka omogućuje vam da vidite vrlo rano ako postoje dodatne informacije koje carina zahteva za potrebe carinjenja.

Nemate Broj za Praćenje - AWB

Ako nemamo svoj broj za praćenje – AWB, da li je moguće pratiti našu pošiljku?

Da, pod određenim uslovima. Toplo vam savetujemo da uvek zabeležite svoj broj za praćenje – AWB. Ipak, ako imate referentni broj od strane Pošiljaoca, možete koristiti našu internet uslugu praćenja referentnih brojeva na linku koji dobijete.