Uputstvo za litijumske baterije

Uputstvo za litijumske baterije

Zbog sve većih briga o sigurnosti koje postavlja vazdušna industrija, ICAO / IATA Propisi kojima se regulišu isporuke litijumskih baterija pooštreni su i aviokompanije će stoga morati strožije sprovoditi ove propise.

Siguran prevoz takvog sadržaja vazdušnim putem i potpuno poštovanje ICAO / IATA propisa zakonska je odgovornost pošiljaoca. S obzirom na tu činjenicu, IATA je izradila vodič koji će pomoći prevoznicamia da razumeju i poštuju propise.

Pošiljke koje sadrže litijumske baterije, za koje su potrebne oznake ‘litijumske baterije’ ili ‘nalepnice za litijumske baterije’ zahtevaju posebno odobrenje za prevoz opasne robe.

Litijumske metalne baterije pakovane u skladu s članom II Uputstva za pakiovanje 968 (labavo upakovane litijumske metalne baterije) su zabranjene u mreži DHL Express.

Litijum-jonske baterije pakovane u skladu sa Uputstvom za pakovanjee 965 zabranjene su u putničkim avionima, u tom slučaju DHL Express nudi ograničenu uslugu.

Za dodatne informacije obratite se našem osoblju.

VAŽNO !

Litijumske baterije, za koje je poznato ili se sumnjaju da su neispravne ili oštećene, predstavljaju visoki bezbednosni rizik za osoblje i imovinu i nisu dozvoljene u avionima ni pod kojim uslovima. 


Kada se zna ili se sumnja da je oštećena ili neispravna litijumska baterija zatvorena u laptop računaru, mobilnom telefonu ili drugom uređaju, bateriju morate ukloniti pre nego DHL prihvati pošiljku.